Vi som gör Podcasten

Jonas Lundström
Grundare
15 20140119 Träff med Jonas - Canon F1n - Canon 50mm 1.4 fd - Superia 200
Jag började min fotografiska resa med en enkel holga som fick mig att förstå att en bild inte bara behöver vara ett rakt avbildande -det kan vara nånting mer. Sen dess har det nördats loss ordentligt bland kameror och mörkrum. Det har blivit lite varierande mellan exakta uträkningar och höftskott -jag gillar att blanda. Under de senaste åren har jag varit ordförande för FK Prisma i Göteborg och fått igång klubben med mycket mörkrumsverksamhet. Jag kände mig klar med det och har nu fyllt tomrummet med denna podcast. Väl mött!
Länk: http://see-me-here.tumblr.com/

Sina Farhat
Fast medarbetare
toycamera day 2013
Jag är en yrkesfotograf som behöver variation i livet så jag nördar mig i den analoga världen och uppskattar den långsammare livstilen där varje filmruta är värdefull och om det ges den rätta kärleken skapar minnesvärda bilder!
Jag leker med 35mm, mellanformat, har eget svart/vit labb och älskar känslan av att utöva hantverket att framkalla mina egna bilder!
Jag har också bemästrat scanningen av negativ/positiv till den grad att mina vänner kan ibland inte tro att jag fick ut så fin bild ur en flatbedscanner!

Martin Jönsson
Ljudredigerare och melodimakare
film shooter

Annonser

6 svar till “Vi som gör Podcasten

 1. Om sina er god til å scanne ville jeg gjerne hørt en episode hvordan få beste scan. (Silverfast er veldig buggy. Er det softwaren som anbefales?)

 2. Mikael Nygren

  Hej
  Jag har maratonlyssnat på er pod. Det har varit mycket underhållande.
  Jag skulle gärna vilja höra ert resonemang om Caffenol, om ni har testat det.

  • Hej Mikael! Utsäkta at podden har varit lite vilande. Jag har absolut kört med Caffenol en del och det är en jättebra idéatt ta upp det. Bra också att du säger att du lyssnat igenom podden, jag hade nog själv gissat på att jag tagit med caffenol nån gång. Nytt avsnitt är hur som på g 🙂

 3. Hannah

  Hej, jag som är lite mer nybörjare på att fota analogt skulle vilja att ni pratade om exponering och ISO och slutartid för att få till bra bilder. Tips för rookies helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s